Może się to kiedyś przyda .

Wpisujemy w pasek adresu

about:support

 

 

Jeśli podczas korzystania z Firefoksa napotykasz powtarzające się problemy techniczne, odświeżenie przeglądarki może pomóc w ich rozwiązaniu. Opcja odświeżenia pozwala jednocześnie zachować ważne dane – zakładki, hasła, otwarte karty

Uwaga: Jeśli nie możesz uruchomić Firefoksa w normalny sposób, przycisk Odśwież Firefoksa znajdziesz w bezpiecznym trybie Firefoksa.

Odśwież Firefoksa

  1. Jeśli czytasz ten tekst używając Firefoksa, naciśnij ten przycisk: Odśwież Firefoksa (nie zadziała, jeśli używasz innej przeglądarki). Przycisk „Odśwież program Firefox” znajdziesz również w prawym górnym rogu strony about:support (strony z informacjami dla pomocy technicznej).
  2. Naciśnij przycisk Odśwież program Firefox w oknie z potwierdzeniem.
  3. Firefox zostanie zamknięty i rozpocznie się proces odświeżania. Po jego zakończeniu zobaczysz okno z listą zaimportowanych danych. Naciśnij Zakończ, by ponownie otworzyć przeglądarkę.
 

Jak działa odświeżanie?

Wszystkie twoje ustawienia i prywatne dane zapisywane w Firefoksie są przechowywane w folderze z profilami. Operacja odświeżania tworzy nowy, pusty profil i zachowuje ważne dane z poprzedniego profilu.

Dodatki zazwyczaj zapisywane w folderze profilu, takie jak rozszerzenia i motywy, zostaną usunięte. Dodatki zapisywane w innych miejscach, takie jak wtyczki, nie zostaną usunięte, ale ich spersonalizowane ustawienia (na przykład lista wyłączonych wtyczek) zostaną usunięte.

Firefox zachowa następujące dane:

  • Zakładki
  • Historia przeglądania
  • Hasła
  • Otwarte okna, karty i grupy kart
  • Pliki ciasteczek
  • Dane formularzy
  • Słownik osobisty

Następujące elementy i ustawienia zostaną usunięte:

Uwaga: Twój dotychczasowy profil użytkownika w Firefoksie zostanie zapisany na pulpicie w folderze o nazwie „Dane Firefoksa”. Jeśli odświeżenie nie pomogło w rozwiązaniu problemu, możesz przywrócić część niezachowanych przez Firefoksa danych poprzez skopiowanie plików do nowoutworzonego profilu. Jeśli nie potrzebujesz danych z tego folderu, zalecamy jego trwałe usunięcie, ponieważ zawiera on poufne dane.
WordPress Themes